نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی

نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی

پیرو قوانین و مقررات خاصی می‌باشد مخصوصاً برای فضاهایی که حیات نداشته باشند اهمیت این موضوع دوچندان خواهد شد. اما شرکت‌های معتبر و تخصصی همیشه برای این موارد راه حل‌هایی را ارائه می‌کند تا علاوه بر امنیت بتوانند یک اصول و قوانین صحیح برای به کارگیری آسانسورها در آپارتمان‌های قدیمی را ارائه کنند.

پیمودن طبقات بالا نه تنها برای افرادی که دارای معلولیت جسمی هستند بلکه برای سایر افراد مخصوصاً سالمندان خیلی سخت و مشقت بار خواهد شد.
لذا امروزه بیش از گذشته تقاضای نصب آسانسور را شاهد هستیم. مخصوصاً برای نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی با درخواست‌های متعدد روبرو هستیم.
منتها نکته قابل اهمیت در این خصوص استفاده از قوانین و مقرراتی است که باید حتماً مطابق با استانداردها صورت بگیرد.

  • پشتیبانی قوی و فوری بدون تعطیلی
  • سرویس استاندارد و‌کاهش خرابی
  • رفع خرابی در کمتر از یک ساعت
  • گارانتی قطعات تعمیری یکساله
  • سرویس منظم ماهانه با اطلاع قبلی
  • داشتن پرسنل با سابقه کار ۱۰ سال
  • بازسازی و اخذ گواهی استاندارد
  • تامین قطعات و لوازم یدکی سیار
  • آموزش به مدیران ساختمان

 

نحوه نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی

برای نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی اعم از ساختمان‌های مسکونی ساختمان‌های تجاری ساختمان‌های اداری یا حتی بخش انبار باید زیر نظر متخصصین و تکنسین‌های شرکت آسانسور مورد بررسی: و ارزیابی قرار بگیرد.

چرا که متخصصین امرنه تنها موضوع نصب آسانسور را از لحاظ فنی مورد بررسی قرار خواهند داد بلکه مقاومت ساختمان‌های قدیمی در این خصوص بسیار اهمیت دارد و باید ایمنی آنها بررسی شود.

طبق آخرین قوانین شهرداری در نصب آسانسور باید ساختمان شما دارای یک حداقل فضا بین160*100 یا145*145 وجود داشته باشد.
ضمن اینکه برای فضاهایی با ابعاد کمتر120*120 امکان نصب آسانسور وجود ندارد .چون که در گذشته محلی برای نصب آسانسور در نظر گرفته نشده است.

نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی
به خاطر همین کارشناسان برای بررسی فضا حداقل‌های ظرفیت را بر اساس متراژ کابین در نظر می‌گیرند که به شرح زیر است:

تعداد مسافر حداکثر مساحت مفید کابین (متر مربع)
۱ ۲۸/۰
۲ ۴۸/۰
۳ ۶۰/۰
۴ ۷۹/۰
۵ ۹۸/۰
۶ ۱٫۱۷
۷ ۱٫۳۱
۸ ۱٫۴۵
۹ ۱٫۵۹
۱۰ ۱٫۷۳

گاهی ممکن است متخصصین بتوانند در فضای بین راه پله آسانسور نصب کنند. در اینگونه موارد هم تخریب به حداقل می رسد.
گاهی ممکن است فضای راه پله امکان نصب آسانسور نداشته باشد که می‌توان از طریق نورگیر یا حیاط اقدام به نصب آسانسور کنیم که ممکن است نیاز به تخریب بخشی از قسمت ساختمان هم باشد.

طبق قوانین حقوقی در ماده ۲۳ و ۴ قانون تملک آپارتمان ها برای استفاده از آسانسور ساکنین طبقه همکف باید هزینه نصب آسانسور در ساختمان قدیمی را بپردازند.
در صورتی که مجموع مساحت طبقه‌های دوم طبقه سوم و طبقه چهارم بیشتر از طبقه اول و همکف باشد سایر مالکین می‌توانند از مالکین معترض مطابق ماده ۴ قانون خسارت‌های احتمالی را دریافت کنند.

قوانین نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی

جلب رضایت همه ساکنین
اولین نکته مهم در زمان نصب آسانسور جلب رضایت تمامی ساکنان ساختمان‌ها خواهد بود چون معمولاً برخی از طبقات مخصوصاً طبقه اول و همکف از آسانسور استفاده نمی‌کند که قطعاً با این موضوع اعلام موافقت ندارند. اما بر اساس ماده ۲۳ قانون تملک آپارتمان‌ها تمامی ساکنین ساختمان و طبقات باید هزینه نصب آسانسور را بپردازند.

گرفتن مجوزهای لازم از شهرداری و سایر بخش‌های مختلف
پس از تصمیم گیری در خصوص نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی اولین پارامتر مهم در این خصوص نظر کارشناسان در خصوص میزان مقاومت ساختمان است.

چرا که از نظر فنی باید تمامی بخش‌های ساختمان از نظر مقاومت مورد بررسی قرار بگیرند و بهترین بخش از ساختمان را برای نصب آسانسور انتخاب کنند.

 

قوانین نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی

تاییدیه سازمان نظام مهندسی کشور و اخذ مجوزهای لازم

برای اینکه متخصصین نصب آسانسور و کارفرما بتوانند تاییدیه سازمان نظام مهندسی کشور را بگیرند باید تمامی قوانین و مقررات مربوط به شهرداری در خصوص نصب آسانسورها را رعایت کند و پس از بازرسی کارشناس تاییدیه صادر می‌شود.

البته اگر آسانسور داخل محوطه ساختمان باشد نیاز به مجوز شهرداری نخواهد بود. بلکه مجوز شهرداری برای نصب آسانسور در حیاط و فضای بیرونی مورد نیاز است چرا که آسانسور در واقع به حریم خیابان تجاوز می‌کند که برای اخذ مجوز باید به شهرداری منطقه رجوع کنید.
بررسی و ارزیابی هزینه‌های نصب آسانسور در ساختمان

قطعاً در زمان نصب آسانسور هزینه‌های اصلی و جانبی زیادی برای تمامی مشترکین وجود دارد. به خاطر همین تمامی هزینه‌ها باید طبق یک برنامه‌ریزی مشخص و مدون ارزیابی شود. و بین مالکین تقسیم شود.

البته نکته قابل توجه در خصوص هزینه‌ها می‌توان اشاره کرد که گاهی ممکن است برای نصب آسانسور احتیاج باشد تا بخش‌هایی از ساختمان مثل لوله کشی‌ها جابجایی کنتور و سایر اتصالات اقدام شود که تمامی هزینه‌های جابجایی نصب قطع و اتصالات همگی بر عهده مالکین خواهد بود.

در نهایت نصب آسانسور

پس از اینکه تمامی پارامترها و مراحل بالا طی شد نوبت به نصب آسانسور و استفاده صحیح از آن خواهد رسید.

نحوه تقسیم هزینه نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی برای مالکین هر طبقه

  • هزینه نصب آسانسور برای ساکنین طبقه دوم دو برابر هزینه ساکنین طبقه اول است
  • هزینه نصب آسانسور برای ساکنین طبقه سوم دو برابر هزینه ساکنین طبقه دوم است
  • هزینه نصب آسانسور برای ساکنین طبقه چهارم دو برابر پرداختی ساکنین طبقه سوم است
  • هزینه نصب آسانسور برای ساکنین طبقه پنجم دو برابر هزینه ساکنین طبقه چهارم است
  • به همین نسبت هزینه‌ها برای طبقات بیشتر هم اعمال می‌شود البته اگر ساختمان پارکینگ نداشته باشد ساکنین طبقه اول موظف به پرداخت هزینه نصب آسانسور نیستند.

 

هزینه نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی

بیمه آسانسور برای نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی

معمولاً بیمه مسئولیت پوشش دهنده حوادثی است که در موقع استفاده از آسانسور اتفاق می‌افتد. در بیشتر مواقع بیمه آسانسور خسارت‌های جانی را پوشش دهی می‌کند.

برای اینکه امکان استفاده از بیمه آسانسور وجود داشته باشد باید تمامی خدمات سرویس آسانسور اعم از ماهیانه و سالانه پیش از حادثه انجام شده باشد.

همچنین تعمیرکار آسانسور باید از طرف شرکت آسانسور تمامی فاکتورها و گزارش‌های سرویس و مدارک سلامت آسانسور را در دسترس داشته باشد.
اگر برای تعمیر آسانسور از تعمیرکار آسانسور متفرقه استفاده کرده باشید بیمه هیچ خسارتی پرداخت نمی‌کند .ازجمله مواردی که بیمه آسانسور پوشش دهی می‌کند شامل:

  • هزینه‌های پزشکی در اثر حادثه
  • دیه شخص متوفی
  • دیه نقص عضو

تمامی پرداختی‌ها شامل هزینه‌های پزشکی و دیه بر اساس مصوبات سالانه تعیین می‌شود.

مواردی که بیمه آسانسور از پوشش دهی آن خودداری کرده است شامل:

  • خسارت‌های عمدی
  • خسارت ناشی از نقص فنی
  • خسارت ناشی از بار اضافه
  • حوادث ناشی از اعتصاب؛ اغتشاش؛ جنگ و غیره

نکته قابل توجه در خصوص بیمه آسانسور می توان اشاره داشت که این بیمه اجباری نیست اما شرکت‌های معتبر می‌توانند در این زمینه به میزان قابل توجهی به شما در هزینه‌های پیش‌بینی نشده و جبران آن کمک کند.

سوالات متداول

  1. حداقل متراژ کابین آسانسور بر اساس تعداد افراد چگونه تعیین می‌شود؟
    – برای تعیین حداقل متراژ کابین آسانسور بر اساس تعداد افراد، می‌توان از جدول ظرفیت کابین آسانسور بر اساس تعداد نفرات استفاده کرد. این جدول حداکثر مساحت مفید کابین را برای هر تعداد مسافر مشخص می‌کند. برای مثال، برای حمل ۴ نفر، حداقل مساحت مفید کابین باید ۷۹ متر مربع باشد.
  2. چه قوانینی برای نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی وجود دارد؟
    – برای نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی، باید از قوانین و مقررات مربوط به نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی پیروی کرد. برای مثال، طبق قانون شهرداری برای نصب آسانسور، حداقل فضایی لازم باید ۱۰۰x۱۶۰ یا ۱۴۵x۱۴۵ باشد. همچنین، در صورتی که مجموع مساحت طبقات دوم، سوم و چهارم بیش از مساحت طبقه همکف شود، مالکین این حق را دارند که از طریق قانونی سهم نصب آسانسور را به همراه خسارات احتمالی از مالکینی که معترض هستند دریافت کنند
  3. چه مراحلی برای نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی وجود دارد؟
    – برای نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی، باید از مراحل قانونی و مجوزهای لازم پیروی کرد. برای مثال، باید نقشه به تایید سازمان نظام مهندسی کشور برسد و مجوزهای لازم از شهرداری بهره برد. همچنین، باید از آسانسور هایی استفاده شود که مصرف انرژی کمتری داشته باشند و از نظر محیط زیستی قابل قبول باشند.
امتیاز دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + دوازده =