حفظ کردن ارامش در زمان گیر افتادن در اسانسور از اقدامات مهم است

راهکار های موثر برای حفظ امنیت در زمان گیر کردن در اسانسور

اقدامات ضروری هنگام گیر کردن در آسانسوردر راستای نجات بدون دغدغه افراد از یک شرایط بحرانی در آسانسور می باشد که پیچیده نیست و تنها نیاز به تفکر, آرامش بالا؛دقت عمل؛سرعت عمل و… دارد. آسانسورها وسایل مکانیکی و الکتریکی هستند که وقتی به خوبی مورد سرویس و نگهداری قرار نگیرند یا تعمیرات آنها به موقع انجام نشود یا خدمات سرویس نگهداری آسانسور توسط سرویس کار آسانسور متخصص انجام نشود قطعاً با مشکلات جدی روبرو می‌شود و امنیت افرادی که از آسانسور استفاده می‌کنند به طور جدی تهدید می‌شود. به هر حال اقدام ضروری هنگام گیر کردن آسانسور نیز می‌تواند علاوه بر نجات شما نسبت به بروز حوادث جدی تر پیشگیری کند.

اقدامات لازم هنگام گیر افتادن در اسانسور

در درجه اول با گیر کردن آسانسور همه به بدترین چیزها ممکن فکر می‌کنند. مثلاً اینکه ممکن است هر لحظه آسانسور سقوط کند. ممکن است آسانسور ایمن نباشد. ممکن است در آسانسور به خاطر کمبود اکسیژن دچار خفگی شویم. گاهی ممکن است از تاریکی داخل آسانسور هراس داشته باشید. شاید فکر کنید کسی نتواند به شما کمک کند. خوب تا اینجا به قدری از تعملات و طرز فکر افراد پرداخته شد. اما تمامی این موارد زاییده شده ذهن شماست. اما با واقعیت فرق دارد. اگر شما اقدام ضروری هنگام گیر کردن آسانسور که در پایین به آن اشاره می‌شود به طور صحیح یاد بگیرید قطعاً خونسردترین و آرام‌ترین افراد در این گونه لحظات خواهید بود.

۱۰ اقدام ضروری هنگام گیر کردن در آسانسور چیست?

  1) فقط آرام باشید

قبول داریم خیلی سخت است در این گونه مواقع آرامش خود را حفظ کنید. اما وحشت شما از شرایط کاری از پیش نخواهد برد و ترس می‌تواند روی کنترل رفتار و ذهن شما تاثیر منفی بگذارد و حتی بعضاً با حملات پانیک روبرو شوید. به خاطر همین حفظ آرامش در اولین گام به شما کمک می‌کند تا بهترین تصمیم‌ها را بگیرید. برای حفظ آرامش بنشینید و نسبت به اقدامات مناسب فکر کنید. مثلاً فریاد بزنید برای کمک خواستن با پشتیبانی آسانسور تماس بگیرید؛ با آتش نشانی تماس بگیرید یا با نزدیک‌ترین دوست خود تماس بگیرید یا اینکه مثلاً دکمه اضطراری را فشار دهید. تمامی این کارها برای این است که دیگران را از شرایط خود آگاه کنید.

   2) صبور باشید
قطعاً در این گونه لحظات افراد ممکن است دچار ترس زیاد و حتی بی‌قراری شوند و اقدام به کارهای ناخواسته کنند. مثلاً اقدام به کارهایی برای نجات خود کنند. خودشان درها را بخواهند باز کنند یا اینکه به در و دیوار آسانسور بکوبند .تمامی اقدامات کاملاً اشتباه و بعضاً خطرناک می‌باشد. همینطور که در برخی از این موارد اشاره شده در این گونه مواقع به علت عدم توانایی و تخصص افرادی که اقدامات سر خود انجام داده‌اند به طور ناگهانی با اتفاقات بسیار ناخوشایند روبرو شده‌اند.

   3) فریاد بزنید
بعد از گیر کردن با تمرکز کافی اقدام به فریاد زدن کنید تا بتوانید دیگران را از گرفتار شدن خود در آسانسور مطلع کنید .مدیر ساختمان یا افرادی که در ساختمان می‌شناسید را صدا بزنید کمک بخواهید تا صدایتان شنیده شود وقتی صدا شنیده شد مکان خود را دقیق بگویید و اعلام کنید که چه اتفاقی افتاده است و به طور کلی درخواست کمک کنید.

توجه به دکمه های آسانسور

   4) دکمه اضطراری زنگ خطر را فشار دهید
شما می‌توانید همزمان که فریاد می‌زنید دکمه اضطراری یا همان زنگ قطر را فشار دهید با تمرکز این کار را انجام دهید تا بتوانید با مرکز ارتباط برقرار کنید. اسم دیگر این دکمه کلید اضطراری آسانسور یا کلید سه گوش درب می‌باشد که مثلثی شکل است. با فشار این کلید درب طبقه‌ای که آسانسور در آن گیر کرده باز می‌شود. کلاً این دکمه موقع قطعی برق گیر کردن آسانسور سقوط آسانسور یا خرابی آسانسور بسیار کاربردی است. کلید اضطراری معمولاً در دست مدیر ساختمان یا تکنسین آسانسور می‌باشد.

   5) تماس با متخصص و تکنسین آسانسور
اگر کمی به اطراف خود توجه کنید می‌بینید که داخل آسانسور دکمه وجود دارد که روی آن علامت تلفن یا کلمه call نوشته شده که با فشردن آن می‌توانید با تکنسین و متخصص سرویس و نگهداری آسانسور تماس بگیرید و موقعیت شرایط را برای دریافت کمک اعلام کنید آسانسورهایی که سابقه خرابی دارند معمولاً روی بدنه و دیوار کابین شما می‌توانید شماره تماس را ببینید.

تماس با مسولین و نزدیکان

   6) تماس با آتش نشانی و اورژانس
یکی دیگر از راه‌های درخواست کمک تماس با شماره آتش نشانی ۱۲۵ و یا درخواست کمک از اورژانس است ۱۱۵ هر شهر یا کشوری که وارد شدید نسبت به دانستن شماره‌های اضطراری محیط مقید باشید تا در این گونه موارد که اگر ناخواسته داخل آسانسور گیر کردید بتوانید خود را نجات دهید.

   7) تماس با مدیر ساختمان یا پیمانکار ساختمان
در ادامه سایر راه و روش‌ها یکی دیگر از راه‌ها برای اخذ کمک موقع گیر کردن در آسانسور تماس با مدیر ساختمان تماس با پیمانکار ساختمان و اطلاع دادن از وضعیت پیش آمده می‌باشد تا آنها نیز بتوانند اقدامات لازم هماهنگی‌های مورد نیاز را انجام دهند.

   8) تماس با سایر افرادی که می‌شناسید
یکی از راه‌ها تماس با تلفن همراه با سایر افراد می‌باشد که خارج از کابین هستند افراد می‌توانند شامل افراد خانواده دوست یا آشنا باشند.

صبور باشید و سعی به فرار نکنید

   9) تا زمان رسیدن کمک‌های لازم هیچگونه اقدام خودسرانه‌ای نکنید

شما با گیر کردن در آسانسور نباید تحت هیچ شرایطی شخصاً اقدام به نجات خود یا دیگران کنید چرا که می‌تواند خطرسازتر و احتمال آسیبزایی را بیشتر کند. اگر آسانسور دریچه‌ای در سقف داشت به هیچ عنوان شخصاً اقدام به باز کردن نکنید. چون حتماً باید نجات توسط تیم متخصص یا آتش‌نشان‌ها انجام شود. در واقع می‌توان گفت نباید هیچگونه قهرمان بازی در بیاورید درب‌ها را به زور باز نکنید. چون در بدترین حالت می‌تواند کار کمک رسانی را توسط نیروهای متخصص و تکنسین‌ها سخت‌تر کند.

   10) خاموشی برق آسانسور
یکی از اتفاقات ناخوشایند در خاموشی آسانسورها و گیر کردن آن قطع برق و گیر کردن آسانسور به اضافه خاموش شدن روشنایی داخل کابین است. اگر در این حالت بودید ‌توانید روی روشنایی‌های پشتیبان حساب کنید. در صورت هرگونه خاموشی مطلق حداقل از نور گوشی خود استفاده کنید.

از خفه شدن در آسانسور نترسید!

بسیاری از افراد این باور را دارند که با گیر افتادن در تنفس در طی دقایقی اکسیژن موجود در کابین تمام شده و زندگیشان به پایان می‌رسد. اما این تفکر درست نیست زیرا کابین های آسانسور در برابر هوا ایزوله نیستند و اگر جریان برق آسانسور هم قطع شود شما از کمبود اکسیژن صدمه ای نخواهید دید، پس در چنین شرایطی آرامش خود را حفظ کنید.

امداد رسانی هنگام گیر افتادن دیگران در آسانسور

نکته مهم این است که ممکن است شخصی داخل آسانسور گیر کرده باشد و شما صدای کمک خواستن بشنوید. اگر شما بیرون از آسانسور بودید و شخصی داخل آسانسور گیر کرده بود و درخواست کمک داشت فوراً با آتش نشانی تماس بگیرید با نزدیک‌ترین پشتیبانی آسانسور تماس بگیرید با اورژانس تماس بگیرید با پیمانکار یا مدیر ساختمان تماس بگیرید سعی کنید به افراد داخل کابین اطمینان خاطر بدهید که نیروهای کمکی را برای نجات آنها فراخوانده‌اید.

علت‌های گیر کردن آسانسور

علت‌های متعددی برای گیر کردن آسانسور وجود دارد. اما از مهم‌ترین و عمده‌ترین آنها می‌توان به قطعی ناگهانی برق آسانسور اشاره کرد. گاهی انسور به دلیل نقص فنی ناشی از خرابی‌های مکانیکی یا الکتریکی از حرکت باز می‌ایستد .برخی اوقات هم استفاده‌های غیر اصولی از آسانسور مثل حمل بار بیش از حد یا تعداد نفرات بالا باعث توقف آسانسور خواهد شد.

نتیجه گیری

گیر افتادن در آسانسور بر اثر خرابی ان از اتفاقاتی است که ممکن است برای هرکسی رخ دهد. در زمان گیر افتادن در اسانسور مهم ترین نکته حفظ ارامش و گشتن به دنبال راه حل مناسب است. در این مقاله ده اقدام ضروری هنگام گیر افتادن در اسانسور بررسی شد.

4.3/5 - (6 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − 5 =