سندیکای آسانسور

سندیکای آسانسور از ارگان های کاملا مستقل و خودکفایی است که در حوزه تخصصی مدیریت سرویس نگهداری آسانسور و عیب یابی آسانسورها و بالابرهای ساختمان‌های مسکونی و تجاری صنعتی و غیره تشکیل شده است.

این ارگان جهت تضمین ایمنی و عملکرد آسانسورها تاسیس شده و مسئولیت‌ها و وظایف زیادی را عهده‌دار می‌باشد. البته در هر کشور ممکن است بر اساس قوانین مختلفی که دارند سندیکای آسانسور تحت پوشش همان قوانین و مقررات خدمات را تشریح کند و از حقوق و وظایف قانونی متعددی بهره‌مند باشد.

آشنایی با سندیکای آسانسور

سندیکای آسانسور به صورت دوره‌ای و بر حسب تخصص‌های لازم آسانسورها را مورد کنترل و ارزیابی قرار داده و تعمیرات و نگهداری آنها را انجام می‌دهد. وظیفه اصلی و مهمی که بر عهده آن می‌باشد و برای این مجموعه مسئولیت ایجاد می‌کند، همان ترویج فرهنگ ایمنی آسانسور و استفاده صحیح از آسانسورها است.

معمولا اعضا از بین مالکین واحدها اعضای فعال ساختمان ساکنین واحدهای تجاری یا مسکونی باید انتخاب شوند و مشارکتی فعالانه داشته باشند تا تمامی خدمات مربوطه را بتوانند پیگیری کنند. این مجموعه می‌تواند از منابع مالی مشترک ساکنین ساختمان مثل هزینه‌های سرویس و نگهداری آسانسور، تعمیرات آسانسور، حمل و نقل و بیمه آسانسور بهره‌مند باشد.

این قوانین نقش مهمی در افزایش ارتقای ایمنی و کارایی آسانسور در ساختمان‌ها دارد و منجر به بهبود کیفیت افراد ساکن و تمامی کاربران ساختمان خواهد شد.

سندیکای آسانسور چیست؟
سندیکای آسانسور

وظایف و مسئولیت‌های سندیکای آسانسور در ساختمان‌ها چیست؟

مسئولیت‌های کلیدی و مجموعه وظایفی که در خصوص امور مهم قبیل سرویس و نگهداری و بهره‌وری و بهینه سازی آسانسور مربوطه می‌باشد، جزو وظایف این مجموعه محسوب می‌شود.

در همین راستا از مهم‌ترین وظایف و مسئولیت‌های سندیکای آسانسور در ساختمان‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ناظر بر سرویس و نگهداری و تعمیرات آسانسور
    یکی از مسئولیت‌های این مجموعه سرویس و نگهداری و تعمیرات آسانسور به صورت دوره‌ای و پیشگیرانه می‌باشد، زیرا موجب بهبود عملکرد آسانسورها و ایمنی آسانسورها می‌شود.
  • اجرای استانداردها و مقررات
    از آنجایی که استانداردها و مقررات آسانسور به صورتی که ایمنی و بهره‌وری آنها تضمین شود، مربوط به نصب آسانسور، سرویس، نگهداری و عملکرد آسانسورها است، مسئولیت آن بر عهده این مجموعه می‌باشد.
  • آموزش و ارائه اطلاعات
    از دیگر وظایف و مسئولیت این ارگان برگزاری جلسات آموزشی و اطلاع رسانی در زمینه نحوه استفاده درست و ایمن از آسانسورها است.
  • مدیریت بحران
    سندیکاهای آسانسور برای شرایط اضطراری و بحرانی مثل خرابی آسانسور، قطعی آسانسور و غیره تدابیر لازم را جهت حفظ اعضا و ساکنین در نظر می‌گیرند. و جهت آمادگی‌های لازم را در مواجهه با وضعیت‌های مختلف برنامه ریزی می‌کنند.
  • تعیین بودجه و هزینه
    بودجه و هزینه‌ها در خصوص نگهداری تعمیرات و بهبود آسانسورها می‌باشد و از طریق این مجموعه تعیین می شود.
  • حل اختلافات
    گاهی ممکن است در زمان نصب سرویس و نگهداری و تمامی خدمات مربوط به آسانسورها مشکلاتی بین اعضا ساختمان و مدیران یا پیمانکاران ایجاد شود. این مجموعه‌ها می‌توانند در حل و فصل اختلافات به صورت دوستانه و موثر وارد عمل شوند.
قوانین سندیکای آسانسور
قوانین تشکیل سندیکای آسانسور

شرایط و ضوابط تشکیل سندیکای آسانسور

شرایط و ضوابط تشکیل سندیکای آسانسور طبق قوانین محلی و مقررات ملی در خصوص ساختمان و ایمنی اجتماعی در نظر گرفته می‌شود. از جمله این شرایط و ضوابط می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • الزامات قانونی
    الزامات قانونی معمولاً شرایطی می‌باشد که برای ساختمان‌ها توسط این ارگان‌ها تعیین می‌شود.
  • تعداد واحدها
    تشکیل این مجموعه بر اساس حداقل تعداد واحدها و ساکنان در ساختمان است.
  • تعیین بودجه
    جهت تعیین میزان بودجه و منابع مالی مورد نیاز برای عملکردهای سندیکا شرایط در نظر گرفته می‌شود. این مجموعه نحوه جمع آوری هزینه‌ها را در خصوص مشکلات آسانسور ارائه می‌کند.
  • برگزاری جلسات
    برگزاری جلسات عمومی، نحوه تصمیم گیری و روش‌های اعلامی در خصوص نحوه ارتباط با اعضا و ساکنان ساختمان بر عهده این مجموعه است.
  • حل مشکلات و نیازمندی‌ها
    روش‌های حل اختلاف و مشکلاتی که ممکن است در خصوص نیازمندی‌های مختلف در ساختمان ایجاد شود و نیازمند بر عهده این مجموعه با مشاوره پیمانکاران و مدیران است.

سوالات شما درباره سندیکای آسانسور

  1. سندیکای آسانسور چیست؟
    به مجموعه قوانینی که مربوط به نصب، راه‌اندازی و نگهداری آسانسورها در یک ساختمان است سندیکای آسانسور می‌گویند. این تعریف بر اساس استانداردهای ایمنی و فنی است.
  2. چه وظایفی بر عهده سندیکای آسانسور است؟
    این وظایف شامل بررسی و نظارت بر نصب، نگهداری و بازرسی آسانسورها، اجرای برنامه‌های آموزشی برای کارکنان و ساکنین ساختمان و اعمال مقررات ایمنی مربوط به آسانسورها است.
  3. چه اطلاعاتی در سندیکای آسانسور باید وجود داشته باشد؟
    این مجموعه باید شامل اطلاعاتی مانند مشخصات فنی آسانسورها، زمانبندی بازرسی و نگهداری، مدت زمان آموزش کارکنان و ساکنین و همچنین جزئیات امور مربوط به بروزرسانی و اصلاحات باشد.
  4. چگونه می‌توان یک سندیکای آسانسور را تشکیل داد؟
    برای تشکیل این مجموعه، معمولاً نیاز به تعیین مسئولیت‌ها و ایجاد یک هیئت مدیره است. همچنین باید قوانین و مقررات مربوطه را بررسی کرده و سپس بر اساس آن‌ها یک سندیکای آسانسور راه‌اندازی کرد.
  5. چه تاثیراتی دارد اگر سندیکای آسانسور به درستی تأسیس نشود؟
    اگر قوانین این مجموعه به درستی تدوین نشود، احتمال مشکلات ایمنی و فنی مربوط به آسانسورها افزایش می‌یابد. در نتیجه باعث تأخیر در بازرسی‌ها و نگهداری‌های لازم و منجر به خطرات جدی برای کاربران آسانسورها شود.
5/5 - (3 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار − یک =