قوانین سرویس و نگهداری آسانسور

قوانین سرویس و نگهداری آسانسور و عملکرد صحیح مکانیزم آسانسور


قوانین سرویس و نگهداری آسانسور ارتباط مستقیمی با عملکرد صحیح مکانیزم و فرایند آسانسور دارد که از زمان پیش از نصب؛ زمان طراحی و اجرا؛ موقع نصب باید مطابق با آخرین استانداردهای بین المللی در نظر گرفته شود؛ تا علاوه بر عملکرد خوب دستگاه نسبت به ایمنی اقدامات لازم را انجام دهد.

تعیین قوانین سرویس نگهداری آسانسور

تعیین قوانین سرویس و نگهداری آسانسور معمولاً بر عهده سندیکای آسانسور می‌باشد که وظیفه تنظیم سرویس و نگهداری آسانسور ؛تعمیرات آسانسور و غیره را مشخص می‌کند.

ضمن اینکه این سازمان تحت نظارت و مدیریت دقیق برای عملکرد و ایمنی آسانسورها تشکیل می‌شود. وظایف سندیکا، نظارت بر بازرسی از آسانسورهای موجود در مکان‌های عمومی یا ساختمان‌ها می‌باشد تا نسبت به رعایت استانداردهای فنی استانداردهای ایمنی عملکرد آسانسور ایمنی اقدامات لازم انجام شود.

همچنین آموزش‌ها و اطلاعاتی که از طرف سندیکا ارائه می‌شود در خصوص نحوه نگهداری صحیح و دقیق از آسانسورها می‌باشد که در افزایش ایمنی و کارایی آسانسور بسیار تاثیرگذار است.

مشاوره‌های فنی سندیکای آسانسور به افرادی که از آسانسورها استفاده می‌کنند در خصوص نحوه نگهداری و مراقبت از آسانسور تعمیرات اصولی تعمیرات به موقع می‌باشد.

البته سندیکاها نقش واسطه و ارتباط با مراجع مربوطه را نظیر سازمان‌های نظارتی استانداردسازی دارند و در خصوص رفع مشکلات اجرای حکم‌ها و مقررات ایمنی اقدامات لازم را انجام می‌دهند.

این ارگان اطلاعات و آمارهای مربوطه در خصوص عملکرد آسانسورها را از آماده باش و پیشگیری از خطرات جمع آوری می‌کند تا دستورالعمل‌های لازمه را در این خصوص ارائه کند. ودر حفظ ایمنی عمومی و تمامی افرادی که از آسانسور استفاده می‌کنند تلاش می‌کند.

تعیین قوانین سرویس نگهداری آسانسور
تعیین قوانین سرویس و نگهداری آسانسور توسط سندیکای آسانسور

قوانین سرویس و نگهداری آسانسور

قوانین سرویس و نگهداری آسانسور به شرح زیر است:

سرویس دوره‌ای و ماهانه

قطعاً بازبینی و تست‌های منظم باید توسط تکنسین‌های متخصص افراد فنی مورد بازبینی قرار بگیرد. از جمله بخش‌هایی که در زمان سرویس دوره‌ای و ماهانه در چک لیست قوانین سرویس و نگهداری آسانسور،‌ مورد بررسی می‌گیرد شامل:

تابلو فرمان؛ کلیه قطعات آسانسور ؛لوازم جانبی ؛بخش‌های الکتریکی و مکانیکی ؛چاله آسانسور و غیره می‌باشد .خدمات سرویس دوره‌ای باید در طی تاریخ و ساعت مشخصی انجام شود و معمولاً اجرای ارائه خدمات بر اساس چک لیست و مطابق با قراردادی که بین پیمانکار یا مدیر ساختمان با شرکت آسانسور منعقد شده است می باشد.

در سرویس‌های دوره‌ای و ماهانه معمولاً نرخ‌ها مصوب بوده و طبق قراردادهای ارائه شده در قرارداد هزینه‌ها دریافت می‌شود. مدت زمان سرویس دوره‌ای یا ماهانه معمولاً به میزان ترددی که در محیط است بستگی دارد.

بهترین زمان سرویس آسانسور ماهی یک بار است. اما در مراکز تجاری که تردد بالایی دارد سرویس ماهانه از نظر افزایش عملکرد آسانسور و بهبود عمر مفید آسانسور ایمنی آسانسور و کاهش هزینه‌های تعمیرات بسیار قابل توجه می‌باشد.

در سرویس‌های ماهانه علاوه بر مواردی که ذکر شد سیستم‌های نمایشگر طبقات؛ فلکه هرزگرد ؛تابلو فرمان نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد. جهت اطلاعات بیشتر با شماره  09129200258 تماس بگیرید.

بیشتر بخوانید: قانون هزینه تعمیر آسانسور در آپارتمانجزء چالش‌های همیشگی ساکنین آپارتمان‌های مسکونی و تجاری است.

سرویس‌های سالانه

سرویس و نگهداری سالانه آسانسور نیز به موارد جزئی تر می پردازد در این سرویس و نگهداری معمولاً تمامی اتصالات و پیچ‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرند. جعبه‌های اتصال نیز بررسی و کنترل می‌شوند و از نظر تمیزی و نظافت مورد بررسی قرار می‌گیرند.

در قوانین سرویس و نگهداری آسانسور، تمامی دستگاه‌های ایمنی تست می‌شوند. پیچ‌های پایه دستگاه کشش؛ از نظر سفتی و محکمی ؛بررسی و کنترل می‌شوند.
پیچ‌های فریم آسانسور و ضد وزن باید چک شوند و اگر شل هستند محکم شوند. بلبرینگ‌ها و یاتاقان‌های موتور آسانسور باید از نظر کیفیت بررسی شود و در صورت نیاز به تعمیر یا تعویض اقدامات لازم انجام شود.

چاله آسانسور از نظر نظافت و موارد ایمنی باید مورد بررسی قرار بگیرند .تمامی سوئیچ‌ها از نظر کیفیت و عدم نیاز به تعمیر و بررسی کنترل شوند.

سرویس‌های سالانه
تست تمامی دستگاه‌ های ایمنی آسانسور

سرویس های پیشگیرانه

به موارد حیاتی و مهمی که در پیشگیری از بروز حوادث آسانسور جهت عملکرد صحیح و ایمن آسانسور انجام می‌شود سرویس‌های پیشگیرانه گفته می‌شود. قوانین این سرویس‌ها شامل موارد زیر است که عبارتند از:

بازبینی و تست‌های منظم

آسانسور باید به طور منظم از نظر فنی مورد بازبینی قرار بگیرد. هر بخش به طور مجزا مورد آزمایش کنترل و بررسی قرار بگیرد و در صورت نیاز به تعمیر یا تعویض قطعات اقدام لازم انجام شود.

تعمیرات آسانسور و عیب یابی

یکی از موارد بسیار ضروری در زمان سرویس و نگهداری آسانسور که جز قوانین سرویس و نگهداری آسانسور هم محسوب می‌شود؛ تعمیرات آسانسور می‌باشد.

معمولاً آسانسورها در دو حالت می‌توانند نیاز به تعمیر داشته باشند.

  • تعمیرات پیشگیرانه
  • تعمیرات دوره‌ای

گاهی ممکن است شما به طور ناگهانی نیاز به تعمیرات آسانسور پیدا کنید. این گونه مواقع می‌توانید با یک تماس فوری با مجموعه آتیس لیفت نسبت به خدمات تعمیرات آسانسور خود بهترین کیفیت‌ها را دریافت کنید. اما گاهی در تعمیرات دوره‌ای که در زمان سرویس

آسانسور و بازبینی آسانسور تعمیرکار نسبت به آسانسور تعمیراتی را لازم می‌بیند که می‌تواند از گستردگی خرابی پیشگیری کند تعمیرات دوره‌ای بهتر از تعمیرات موردی می‌باشد.

چرا که در تعمیرات موردی شما معمولاً هزینه‌های بیشتری را برای رفع مشکل خواهید پرداخت. در این خصوص می‌توانید با مجموعه آتریس لیفت تماس بگیرید. در کوتاه‌ترین زمان بهترین خدمات را دریافت کنید.

بیمه آسانسور

بیمه آسانسور از جمله مواردی است که در قوانین آسانسور به آن اشاره شده است. در این خصوص شما باید نسبت به بیمه آسانسور نحوه استعلام و شرایط آن اطلاعات کافی را داشته باشید.

معمولاً پیمانکاران و مدیران موقع عقد قرارداد سرویس و نگهداری از طریق شرکت می‌توانند آسانسور را بر اساس قوانین مجموعه تحت پوشش قرار دهند.

در این راستا مجموعه آتیس لیفت از جمله مجموعه‌هایی است که خدمات بیمه رایگان را جهت رفاه حال شهروندان در سراسر تهران ارائه می‌کند .

شما می‌توانید خدمات با کیفیتی را از این مجموعه دریافت کنید. شما نسبت به بیمه آسانسور؛ خطرات تحت پوشش نسبت به شرکت مورد نظر اطلاعات لازم را داشته باشید.

بیشتر بخوانید: خدمات سرویس آسانسور در تهران

بررسی سیستم‌های ایمنی

قوانین بررسی سیستم های ایمنی شامل موارد زیر می شود:

ثبت و نگهداری سوابق

در قوانین سرویس و نگهداری آسانسور باید شما نسبت به ثبت و نگهداری سوابق آسانسور دقت نظر داشته باشید. معمولاً در ثبت و نگهداری شما نسبت به آخرین اقداماتی که روی آسانسور انجام داده‌اید طبق استانداردهای آسانسور باید تمامی موارد درج و نگهداری شود تا مشکلات آتی به راحتی قابل تشخیص و قابل رفع باشد.

رعایت استانداردهای آسانسور

استفاده از استانداردهای آسانسور از جمله استاندارد ملی آسانسور؛ استانداردهای ساخت و بهره‌برداری آسانسور؛ مجوزهای مربوط به طراحی ساخت و اجرا می باشد

سوالات شما درباره قوانین سرویس و نگهداری آسانسور

سوال 1: چه مدت باید آسانسورها بازرسی دوره‌ای داشته باشند؟
پاسخ: طبق قانون، آسانسورها باید به صورت دوره‌ای و بنا به زمانبندی تعیین شده توسط مقامات مربوطه (مانند وزارت کار و رفاه اجتماعی) بازرسی شوند. عموماً بازرسی دوره‌ای آسانسورها باید هر شش ماه یا یک بار در سال انجام شود.

سوال 2: چه عواملی باید در تعویض قطعات فرسوده در آسانسورها مد نظر قرار گیرند؟
پاسخ: در تعویض قطعات فرسوده در آسانسورها، عواملی مانند استفاده از قطعات اصلی و استاندارد، تایید توسط متخصصین مجرب، رعایت اصول ایمنی و تأیید از سازمان‌ها و مقامات صلاحیت‌بخش باید مد نظر قرار گیرد.

سوال 3: پیش‌گیری از حوادث در آسانسور چه وظایفی برعهده سرویس و نگهداری دارد؟
پاسخ: سرویس و نگهداری آسانسورها مسئول بررسی و تعمیر سیستم‌های ایمنی، تنظیم و تعویض قطعات فرسوده، انجام آزمون‌های فنی دوره‌ای و آموزش به کاربران در مورد استفاده صحیح و ایمن از آسانسورها می‌باشد تا از وقوع حوادث احتمالی جلوگیری شود.

امتیاز دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − چهار =