هزینه تعمیر برد آسانسور

هزینه تعمیر برد آسانسور باید در درجه اول از نظر تکنسین و متخصص مورد بررسی قرار بگیرد که خرابی جزیی محسوب می شود. یا کلی در خرابی جزیی هزینه تعمیرات بر عهده  مستاجر و در خرابی کلی هزینه تعمیرات آسانسور بر عهده مالک است. البته بهتر است پیش از هر چیز در خصوص هزینه های تعمیرات آسانسور مالکین و مستاجرین نسبت به این موضوعات در زمان عقد قرارداد توافقات مورد نیاز را لحاظ کنند.

برد آسانسور چیست؟

بهتر است بدانید که برد آسانسور از بخش‌های بسیار حساس آسانسور است که به محض خرابی برد کنترل باید اقدام به تعمیرات آسانسور توسط تکنسین‌های متخصص نمایید. از آنجایی که برد کنترل آسانسور در بخش تابلو فرمان قرار دارد بهتر است تا نسبت به مشکلات حتمالی آن اشراف کامل داشته باشید. تا نسبت به تعمیر آن اقدام لازم انجام شود. از جمله مشکلات برد می‌توان به سوختن برد اشاره کرد.

ممکن است برد خاموش شود هماهنگ کند یا فرمان‌های ارسالی را اجرا نکند. یا حتی خطاها را نشان ندهد. از جمله عواملی که باعث سوختن برد آسانسور می‌شود، می‌توان به نوسانات برق اشاره کرد. لذا باید نسبت به کدهای ارور شناخت کامل داشته باشید. برد درب‌های آسانسور یکی دیگر از بخش‌های مهمی است که سرعت باز و بسته شدن درب را کنترل می‌کند و روی درب‌های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک نصب می‌شود.

بخش‌ های مختلف برد آسانسور

  • برد اصلیIMC
  • بردI/O
  • برد کابینcab
  • برد تغذیه و شارژ باتریips
  • برد کنترل بار و فاز

در صورت خرابی بردهای کنترل آسانسور یا همان تابلو فرمان چون که این بردها ممکن است توسط شرکت‌های مختلفی ارائه شود. هزینه تعمیرات و سرویس و نگهداری آسانسور و انواع بردها به نوع آسانسور بستگی خواهد داشت.

مسئولیت هزینه تعمیر برد آسانسور

یکی از موضوعات بسیار پرچالش و همیشگی که در زندگی شهرنشینی همچنان پابرجا مانده و نیاز به فرهنگ سازی دارد. پرداخت هزینه تعمیر برد آسانسور می‌باشد. معمولاً کسانی که از آسانسورها استفاده می‌کنند هنوز خدماتی با هزینه های  بالا اختلاف نظر دارند که ایا این هزینه ها مربوط به تعمیرات برد آسانسور هستند که آیا بر عهده مالک است یا مستاجر.

مسئولیت هزینه تعمیر برد آسانسور

فارغ از گسترش شهرنشینی و نیازهای جامعه مخصوصاً آپارتمان نشینان و آسمان خراش‌ها به آسانسورها زمانی را شما فرض کنید که در ساختمان‌های مرتفع هستید و آسانسور خراب شده است. شما برای تردد احتیاج به آسانسور دارید و این تغییر سبک زندگی می‌تواند بسیار دردسرساز باشد. بهتر است تا حق و حقوق افراد مشخص شود. در این خصوص یکی از همین موارد هزینه تعمیر برد آسانسور است که متاسفانه با اختلاف نظرات زیادی روبروست.

بیشتر بخوانید: معرفی قطعات کاربردی آسانسور

اما اصل مطلب این است که تمامی تعمیراتی که شامل تعمیرات کلی آسانسور و تعمیرات اساسی آن محسوب می‌شود. هیچ مسئولیتی متوجه مستاجر نمی‌باشد. یعنی تمامی تعمیرات و تعویض قطعات آسانسور که جز قطعات مهم آسانسور هستند و منجر به افزایش ارزش آسانسور می‌شوند و منجر به افزایش ارزش ملک می‌باشد بر عهده مالک خواهد بود.

کدام هزینه‌ آسانسور بر عهده مستاجر است؟

در صورتی که هرگونه خرابی خسارتی به آسانسور وارد شود که ناشی از بی‌توجهی مستاجر یا وابستگان ایشان ایجاد شده باشد. بر عهده مستاجر خواهد بود و مستاجر باید خسارت کامل تعمیر یا تعویض قطعات تخریب شده را بپردازد. در واقع باید بر اساس نوع آسیب وارد شده و با توجه به شرایط پیش آمده شخص خاطی موظف به پرداخت هزینه‌هایی تعمیرات خواهد بود.

قانون هزینه تعمیرات آسانسور

بر اساس ماده ۲۳ قانون تملک آپارتمان‌ها کسانی که در ساختمان‌ها از آسانسور استفاده می‌کنند تمامی افراد ساختمان باید نسبت به پرداخت هزینه‌های تعمیرات آسانسور همکاری بکنند. در ماده ۲۳ قانون تملک آپارتمان‌ها شامل ساختمان‌های بلا استفاده نیز می‌باشد.

مطابق قانون در صورتی که آسانسورها نیاز به تعمیرات کلی داشته باشند و یا اینکه آسانسور برای ادامه فعالیت نیازمند صرف هزینه‌های زیادی باشد مالک موظف به پرداخت این هزینه‌ها خواهد بود.

از جمله این هزینه‌ها هزینه تعمیر برد آسانسور می‌باشد.در صورتی که هزینه‌های تعمیرات جزئی نیز مستاجر موظف به پرداخت آنها خواهد بود. جهت دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می‌توانید از بهترین مشاورین و متخصصین ما اطلاعات کامل را دریافت کنید.

تعمیرات جزئی شامل چه مواردی است؟

تعمیرات جزئی که آسانسورها دارند معمولاً شامل: تعویض لامپ‌های سوخته، تعویض قفل آسانسور، تعمیر سیستم تهویه، سرویس‌ها اشاره کرد. در این گونه موارد مستاجر موظف به پرداخت هزینه‌های تعمیرات خواهد بود.

سوالات متداول هزینه تعمیر برد آسانسور

  1. تعمیرات کلی آسانسورها شامل چه مواردی است؟
    تعمیرات کلی آسانسورها شامل تعمیرات چاله آسانسور ،تعمیرات بنای ساختمان، تعمیرات کولر؛ تعمیرات موتورخانه ؛تعمیرات لوله کشی‌ها؛ تعمیرات کابین آسانسور و بازسازی آن تعمیرات تابلو فرمان می‌باشد.
  2. نقش ساکنین طبقه همکف و طبقه اول در پرداخت هزینه تعمیر برد آسانسور چیست؟
    در بخش‌های بالاتر به ماده ۲۳ قانون تملک آپارتمان‌ها اشاره شد که تمامی ساکنین طبقات همکف اول و الی آخر در پرداخت هزینه‌های تعمیرات باید اقدام کنند. بر اساس این قانون کسانی که در طبقات اول و همکف ساکن هستند هم نسبت به پرداخت هزینه‌ها نباید شانه خالی کنند. در صورتی که در اغلب موارد تمامی ساکنین همکف یا اول به این موضوع اعتقادی ندارند و نسبت به پرداخت هزینه‌های تعمیرات به صورت حداقل است.
  3. پیگیری مشکلات اختلافات ناشی از پرداخت هزینه‌های تعمیرات آسانسور در ساختمان‌ها بر عهده چه کسی است؟
    با توجه به قانونی که اشاره شد در صورتی که ساکنین آپارتمان‌ها یا مجتمع‌های تجاری در پرداخت هزینه‌های تعمیرات آسانسور به اختلاف برخوردند، که به توافق طرفین نرسیدند. طرفین می‌توانند با مراجعه به شورای حل اختلاف نسبت به مشکل پیش آمده اقدام قانونی داشته باشند.
5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + 4 =